Özel Sağlık Sigortası

Anlaşmalı hastanelerden yararlanarak, modüler planlarla avantajlı sağlık hizmetleri sunuyoruz.

Özel Sağlık Sigortası

Anlaşmalı hastanelerden yararlanarak sağlık hizmetlerinizi güvence altına alın.

black stethoscope with brown leather case
black stethoscope with brown leather case
Yatarak Tedavi Teminatı

Hastanede kalış sürecinizde tüm masraflar karşılanır.

Ayakta Tedavi Teminatı

Poliklinik hizmetleri ve muayene masraflarınızı güvence altına alır.

Modüler Plan Seçenekleri

İhtiyaçlarınıza uygun planlarla avantajlı sağlık sigortası çözümleri sunuyoruz.

Özel Sağlık Sigortası Nedir, Ne İşe Yarar?

Ne yazık ki sağlık sorunları hayatın bir gerçeği. Hastalık ya da kaza sonucu yaşanabilecek sağlık sorunlarının tedavisi için ise kendinizi güvence altına almanız oldukça önemli. Bu sayede dilediğiniz anlaşmalı özel hastanede, dilediğiniz doktora tedavi olabilirsiniz. Peki, kendinizi nasıl mı güvence altına alacaksınız? Elbette özel sağlık sigortaları sayesinde! Haydi şimdi, özel sağlık sigortası neleri kapsar, hangi avantajları sunar gibi soruların cevaplarını verelim.

Özel Sağlık Sigortası Ne Demek?


Özel sağlık sigortası; kaza veya hastalık nedeniyle meydana gelen sağlık sorunlarının tedavisini, poliçenizde yer alan teminatlar ve limitler dâhilinde karşılayan sigorta türüdür. Bu doğrultuda özel sağlık sigortası poliçesi yaptırırken teminatlara göz atmayı ve ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüz teminatları poliçenize dâhil etmeyi unutmamalısınız.
Özel sağlık sigortanızdan yararlandığınızda dilediğiniz doktoru seçebilir ve tedaviniz için ihtiyacınız olan hizmetleri ücretsiz ya da minimum ücret ödeyerek alabilirsiniz. Bu arada “Özel sağlık sigortası zorunlu mu?” sorusunun cevabını da vermekte fayda var. Özel sağlık sigortası zorunlu değildir, isteğe bağlıdır ve 18-65 yaş arası, gerekli şartları sağlayan herkes özel sağlık sigortası sahibi olabilir. 1 yıl süreyle yapılan sağlık sigortaları, yıl bitiminde kişinin durumuna göre yenilenebilir.

Özel Sağlık Sigortası’nın Avantajları Nelerdir?


“Zaten sosyal güvencem var. Neden sağlık sigortasına ihtiyacım olsun ki?” diye düşünüyorsanız hemen cevap verelim: Özel sağlık sigortası, özel sağlık kuruluşlarına ödeyeceğiniz miktarların altında bir fiyatla her türlü sağlık hizmetinden bir sene boyunca yararlanabilmenizi sağlar.
Yani sigorta poliçenizde belirtilen yatarak ve ayakta tedavi olanaklarından bütçenizi yormadan, istediğiniz hastanede muayene olarak ya da tedavi görerek yararlanabilirsiniz.

Peki, yatarak ve ayakta tedaviye neler dâhildir?

Neler Yatarak Tedavi Kapsamına Girer?

  • Ameliyatlar

  • 24 saat yatış gerektiren ameliyatsız tedaviler,

  • Kemoterapi, radyoterapi ve diyaliz giderleri (24 saat yatış gerektirmese dahi),

  • TTB Asgari Ücret Tarifesi’ne göre ayakta veya yatarak yapılmasına bakılmaksızın 149 birime kadar olan cerrahi ve ortopedik müdahaleler,

  • Evde verilen tıbbi bakım hizmetleri,

  • Kaza ve hastalık sonucu gerekli hâle gelen el, kol, bacak, göz, meme protezlerine ilişkin giderler,

  • Acil durum tanımına uyan hallerde, yerinde müdahaleye veya en yakın sağlık kuruluşuna nakle ilişkin giderler,

  • Trafik kazası sonucu zedelenmiş dişlere uygulanan tıbbi ve cerrahi müdahaleler

  • Sigortalının yatarak tedavisi kapsamında gerçekleşen tedavisine ilişkin rehabilitasyon giderleri,

  • Ameliyat tazminat teminatı.

Neler Ayakta Tedavi Kapsamına Girer?

Ayakta tedavide tanı ve tedavi hastanede yatmayı gerektirmez. Bu çerçevede ayakta tedavi teminatlarına şu haller girmektedir:

  • Doktor muayenesi,

  • Reçeteli ilaç,

  • Görüntüleme masrafları,

  • Fizik tedavi giderleri,

  • Hastalığın tedavisi için gereken bandaj, byunluk, koltuk değneği, varis çorabı gibi,yardımcı tüm tıbbi malzemeler.

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Ödemeniz gereken Özel sağlık sigortası primleri; yaşınız, cinsiyetiniz, sağlık geçmişiniz ve poliçenize dâhil etmek istediğiniz ek teminatlar doğrultusunda şekillenir. Yani primler kişisel olarak hesaplandığı için “Özel sağlık sigortası ne kadar?” sorusuna verilebilecek net bir cevap yoktur.

Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Arasında Ne Fark Var?

Eğer sağlığınızı güvence altına almak istiyorsanız bu süreçte “Özel sağlık sigortası mı, tamamlayıcı sağlık sigortası mı?” sorusu aklınızda oluşabilir. Öncelikle bu iki sigorta çeşidinin aynı olmadığını söyleyelim.

Tamamlayıcı sağlık sigortasını özel sağlık sigortasından ayıran en temel fark, anlaşmalı özel hastanelerde geçerli olmasıdır ve bu sigortaya sahipseniz ek ücret ödemeden muayene olabilirsiniz. Ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanmak için SGK’lı olmanız gerekir. Özel sağlık sigortasından ise SGK’lı olmasanız bile yararlanabilirsiniz.

İki sigortanın arasındaki diğer ana farkları incelemek için “Özel Sağlık Sigortası ile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Arasındaki Farklar” yazımızı okumanızı ve bu doğrultuda karar vermenizi öneririz.

Özel Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Özel sağlık sigortası yaptırmak, düşündüğünüzden daha kolay! Sağlık giderlerinizi teminatlar ve limitler dâhilinde karşılayıp dilediğiniz kalitede sağlık hizmeti almanızı sağlayan özel sağlık sigortasını yaptırmak için ilk adım olarak TGG Sigorta prim hesaplama talebinde bulunabilir ,sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Dilerseniz info@tggsigorta.com mail adresine bilgilerinizi ilettiğiniz de sağlık güvencenizi oluşturma konusunda size yardımcı olabilir.

Ayakta Tedavi ve Yatarak Tedavi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hayattaki en önemli varlığınız sağlığınız. Sağlığınızı korumak için de beslenmenize dikkat etmek, düzenli spor yapmak, hatta uyku düzeninize özen göstermek elbette çok önemli. Fakat bunun yanında olası bir sağlık sorununda, güvendiğiniz özel sağlık kuruluşunda sağlık hizmeti almak ve bunu yaparken bütçenizi yormamak pek çok insan gibi sizin için de önemli olabilir.

İşte, sağlık sigortaları tam da bu konuda size yardımcı oluyor. Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası ürünleri sayesinde, poliçenizin teminatları ve limitleri kapsamında, anlaşmalı özel hastanelerden sağlık hizmeti alabilirsiniz. Dilerseniz tamamlayıcı sağlık sigortası ve özel sağlık sigortasının farklarını anlattığımız yazımızı okuyabilir ve size uygun ürünü seçebilirsiniz.

Ürünler arasında seçim yaparken ya da poliçenizi oluştururken incelemeniz gereken konulardan biri ise yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatlarına göz atmak. Peki, ayakta tedavi ve yatarak tedaviyi birbirinden ayıran farklar nelerdir? Gelin, bu iki teminat başlığına daha yakından bakıp yatarak tedavi ve ayakta tedavi farklarını inceleyelim.

Ayakta Tedavi Nedir?

Hastaneye yatışa ihtiyaç duyulmayan ve 24 saatten az sürecek tedaviler genellikle ayakta tedavi teminatları arasında yer alıyor. Fakat bazı özel tedavi yöntemleri yatış gerektirmese bile ayaklı tedavi teminatlarına dâhil olmayabiliyor. Teminat limitleri ise poliçeye göre farklılık gösterebiliyor.

Eğer teminat limitleriniz sınırsız değilse limit dolduğunda özel sağlık sigortasının fiyat avantajından yararlanmanız mümkün olamayabiliyor. Yani acenteniz ile konuşup ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz sağlık hizmetlerinde yüksek limitli ya da sınırsız limitli poliçe düzenletebilirsiniz.

Ayakta Tedavi Neleri Kapsar?

Ayakta tedavinin başlıca teminatlarına göz atarak bu ana teminat başlığının ne anlama geldiğini daha iyi bir şekilde anlamak mümkün olabilir. Teminatlar şu şekildedir:

  • Muayene ve rutin kontrol

  • Reçeteli ilaç

  • Tanı ve ileri tanı için uygulanan yöntemler

  • Fizik tedavi ve rehabilitasyon

Yatarak Tedavi Nedir?

Tedavi nedeniyle hastanede yatışı gerektiren ya da 24 saatten uzun süren durumlar yatarak tedavi kapsamında yer alıyor. Fakat bu noktada bazı özel tedavi yöntemlerinin, 24 saatten az sürse de yatarak tedavi teminatlarına dâhil olduğunu not düşmekte fayda var.

Yatarak tedavi limitleri de poliçeye göre farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle özel sağlık sigortası poliçesini oluştururken acentenizden teminat limitlerini ihtiyacınız doğrultusunda düzenlemesini isteyebilirsiniz.

Yatarak Tedavi Neleri Kapsar?

Sigortalının hastanede yatarak tedavi görmesi durumunda yararlanabileceği başlıca sağlık hizmetleri şu şekilde:

  • Ameliyatlar

  • 24 saat ya da daha uzun süren ve yatış gerektiren ameliyatsız tedaviler

  • Kemoterapi, radyoterapi, diyaliz (24 saat yatış gerektirmese bile)

  • Yoğun bakım

  • Doktor, hemşire, anestezist ve operatör

  • İlaç

  • Her türlü sarf malzeme giderleri

  • Yemek ve refakatçi giderleri

  • Günlük oda gideri

  • Böbrek taşı kırma (ESWL)

Özel sağlık sigortası ürünü olan Sağlık Sigortası ve 3S Sağlık Sistemi hakkında ayrıntılı bilgi almak, yatarak-ayakta tedavi teminatlarını incelemek ve aklınıza takılan diğer soruların cevaplarına ulaşmak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ayakta Tedavi ve Yatarak Tedavi Arasındaki Fark Nedir?

Bahsettiğimiz gibi bu iki tedavi teminatının başlıca farkı birinin yatış gerektirmesi, diğerinin ise yatış gerektirmemesi. Örneğin mide ağrısı nedeniyle bir dahiliye uzmanına muayene olmak isterseniz bu ayakta tedavi teminatları kapsamındadır. Eğer konulan tanı sonrasında bir ameliyata ihtiyaç olduğu ortaya çıkarsa bu durumda ameliyat masrafınız yatarak tedavi kapsamında değerlendirilecektir. Fakat kemoterapi gibi bazı üst düzey tedavi yöntemleri yatış gerektirmese bile yatarak tedavi kapsamında olabilir. Konu hakkında ayrıntılı bilgi alabilmek için acentelerimize danışabilir ya da poliçenizi inceleyebilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Tüm bunlar doğrultusunda “Özel sağlık sigortası ne kadar?” sorusunun yanıtını merak edebilirsiniz. Özel sağlık sigortası fiyatları; yaşa, cinsiyete, sağlık geçmişine, yaşanılan coğrafi bölgeye, seçilen sigorta ürününün teminatlarına ve limitlerine göre farklılık gösterebiliyor.

Özel Sağlık Sigortası Teklifi Nasıl Alınır?

Özel Sağlık Sigortası ve TSS Sağlık Sigortası ürününden yararlanmak veya fiyat bilgisi almak istiyorsanız bunu acentelerimizin yanı sıra online olarak da kolaylıkla yapmanız mümkün. Tek yapmanız gereken info@tggsigorta.com adresine istenilen bilgileri göndererek teklif almak çok kolay.

TGG Sigorta ile Sağlığınız Güvende

Sağlığınıza sizin kadar değer veriyoruz! İşte, tam da bu nedenle sağlık sorunlarınızı bütçenizi yormadan, anlaşmalı özel hastanelerde giderebilmeniz ya da olası rutin kontrollerinizi aksatmamanız için sağlık sigortası ürünlerimiz ile yanınızdayız!

Çalışmış olduğumuz sigorta şirketlerimiz ile Sağlık Sigortası ve 3S Sağlık Sistemi, Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Acil Vakalar Sağlık Sigortası ve Tehlikeli Hastalıklar Sigortası olmak üzere dört farklı ürün bulunuyor. Dilerseniz sağlık sigortası çeşitlerini incelediğimiz yazımıza göz atarak size en uygun ürüne karar verebilir ve TGG Sigorta ile sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz. Ayrıca bu konuda size 0 506 032 22 02 numaralı telefondan iletişime geçebilir ve poliçenizi isteklerinizle ihtiyaçlarınız doğrultusunda anında oluşturabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz!

Özel sağlık sigortası ile hastanelerden yararlanmak çok kolay. Modüler planlar sayesinde ihtiyacımıza uygun seçenekler bulabiliyoruz. Tavsiye ederim!

Ali Yılmaz

person in blue long sleeve shirt holding persons hand
person in blue long sleeve shirt holding persons hand

★★★★★

gray computer monitor

İletişim Bilgileri

Özel sağlık sigortası hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçin.